Neskoršie uvedenie iPad Mini na ruský trh vyhnalo cenu na trojnásobok

04.11.2012 Celý región

Moskva 4. novembra (TASR) - Predajcovia na ruskom "sivom trhu" využili fakt, že americká spoločnosť Apple sa rozhodla začať predávať svoj tablet iPad Mini v krajine v neskoršom období a zvýšili cenu výrobku na trojnásobok.

Apple uviedla nový tablet na trh tento týždeň v 34 krajinách sveta, no v prípade Ruska ho chce uviesť neskôr. Vákuum sa rozhodli vyplniť internetoví maloobchodní predajcovia, ruskí zákazníci však musia počítať s tým, že cena tabletu bude podstatne vyššia.

Nové produkty sa na ruskom sivom trhu objavujú obyčajne do niekoľkých hodín po oficiálnom začiatku predaja produktu. Viaceré online obchody prisľúbili v piatok (2.11.) ruským záujemcom, že nový produkt Apple im dodajú tento víkend a niektoré boli ochotné urýchliť dodávku tak, aby ju zákazníci dostali do pár hodín po začatí piatkového predaja.

Záujemcovia si však výrazne priplatia. Zatiaľ, čo základná cena iPad Mini v USA je 329 USD (256,03 eura), v Rusku môžu zákazníci počítať približne s 950 USD. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.
 

Vyberte región